Βιταμίνη B12 – Η βάση του νευρικού συστήματος

Γανόδερμα – Πολύποδες στη μήτρα
26/06/2017
Hericium Erinaceus & Σκλήρυνση κατά πλάκας
26/06/2017

Βιταμίνη Β12 – Πόσο σημαντική είναι για την υγεία

Η βιταμίνη Β12 είναι μία από τις σημαντικότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι πρωτεϊνη, απαραίτητη για τον οργανισμό, καθώς αποτελεί την βάση για το φυσιολογικό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, την επισκευή ιστών, κυττάρων και τη σύνθεση του DNA.  Όπως όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, έτσι και η βιταμίνη Β12 είναι υδατοδιαλυτή, αλλά ο οργανισμός αποθηκεύει τις έξτρα ποσότητές της στο ήπαρ και σε άλλους ιστούς.

Η έλλειψη της βιταμίνης Β12 συναντάται συνήθως σε άτομα άνω των 50 ετών, τα οποία δεν διαθέτουν τα συγκεκριμένα οξέα για να την απορροφήσουν από τα τρόφιμα.

Συμπτώματα έλλειψης βιταμίνης Β12:

Νευροπάθειες

Ψυχικές διαταραχές

Κακή μνήμη

Κόπωση

Αναιμία

Προβλήματα στην έμμηνο ρύση

Σε ποια τρόφιμα βρίσκουμε μεγάλες συγκεντρώσεις βιταμίνης Β12?

Η βιταμίνη Β12 υπάρχει σε σημαντικές συγκεντρώσεις σε ζωικής προέλευσης τρόφιμα, όπως το συκώτι, και άλλα κόκκινα κρέατα, τη γαλοπούλα, τα ψάρια. Μικρότερες ποσότητες Β12 μπορούν να βρεθούν σε γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά και το κοτόπουλο. Γι’αυτό λοιπόν οι χορτοφάγοι και τα νήπια, καλό είναι να ενισχύουν τον οργανισμό τους με βιταμίνη Β12 από συμπληρώματα διατροφής. Οι καλές φυτικές πηγές της βιταμίνης Β12 είναι ελάχιστες &
μάλιστα η βιταμίνη απορροφάται δύσκολα από αυτές.

Τι προτείνουμε για την έλλειψη Β12

Spirulina: Η Σπιρουλίνα περιέχει 65 έως 71 τοις εκατό πλήρη πρωτεϊνη, μαζί με όλα τα βασικά αμινοξέα σε τέλεια ισορροπία. Επίσης βιταμίνη Β12 & το σύμπλεγμα βιταμίνης Β. Επίσης είναι πλούσια σε απορροφήσιμο σίδηρο και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, ευεργετικά για τις μεταβολικές λειτουργίες.

Lion’sMane: Περιέχει πολυπεπτίδια (hericenones, erinacines κ.α), τα οποία επιδρούν στο νευρικό σύστημα και ενεργοποιούν τον παράγοντα NGF, που είναι υπεύθυνος για την προστασία των νευρικών κυττάρων. Είναι “εξιδικευμένο” για να ρυθμίζει (καθώς είναι προσαρμογόνος μύκητας) το νευρικό & ενδοκρινολογικό σύστημα.

Αποκτήστε Σήμερα Το Lion's Mane και την Σπιρουλίνα

100% Βιολογικό Πιστοποιημένο Lion’s Mane & Σπιρουλίνα, με Γνωστοποίηση Ε.Ο.Φ

Τηλεφωνικές Παραγγελίες: Καλέστε μας στο 693.22.32.523

Ώρες επικοινωνίας: 10.00 π.μ έως 8.00 μ.μ

Πηγές:

Βικιπαίδεια

Jane Yau – DXN Ganotherapist