Γανοδερμα και Υπεροξειδιο της Δισμουτασης

γανόδερμα και Καρκίνος
26/06/2017
Γανόδερμα
26/06/2017

Υπεροξείδιο της δισμουτάσης (SOD) στο γανόδερμα

To υπεροξείδιο της Δισμουτάσης (Superoxide Dismutase ή SOD) είναι ένα από τα πιο σημαντικά δραστικά συστατικά που περιέχει το βότανο γανόδερμα. Παρέχει στο γανόδερμα την ιδιαίτερη ικανότητα να επιβραδύνει τη γήρανση εφόσον το καταναλώνουμε συστηματικά και μακροχρόνια.

Το γανόδερμα – ganoderma lucidum – είναι ένας δραστικός, ιαματικός μύκητας, ένα ολιστικό τονωτικό και όχι μόνο με ιδιαίτερη σύνθεση δραστικών συστατικών. Ένα από αυτό είναι το SOD (υπεροξείδιο της δισμουτάσης).

Το SOD είναι ένα ένζυμο που βρίσκεται στον άνθρωπο και σε άλλα ζώα. Δρα σαν μια σημαντική πρώτη γραμμή άμυνας, εναντίον της οξείδωσης σε όλα σχεδόν τα κύτταρα που εκτίθενται στο οξυγόνο.

Δεδομένου ότι οι ελεύθερες ρίζες Οξυγόνου είναι τοξικές, σχεδόν όλες οι μορφές ζωής που χρησιμοποιούν οξυγόνο περιέχουν κάποια μορφή του ενζύμου SOD. Το SOD είναι πολύ δραστικό. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου σχεδόν αμέσως μόλις τις συναντήσει σε κάποιο υδατικό διάλυμα.

Έρευνες απέδειξαν ότι το SOD προστατεύει πολλούς διαφορετικούς τύπους κυττάρων από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών Οξυγόνου. Αυτός είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιμήκυνση της ζωής των κυττάρων, άρα και την καθυστέρηση της γενικής γήρανσης του σώματος ή ακόμα και την πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με το γήρας.

dna1Το SOD, επίσης, προστατεύει τα κύτταρα από :

Την καταστροφή του DNA
Τις βλάβες από ιονίζουσα ακτινοβολία
Την καταστροφή των πρωτεϊνών
Την καταστροφή των λιπιδίων
Όσον αφορά τα πειράματα που γίνονται με το υπεροξείδιο της δισμουτάσης στην έρευνα κατά του καρκίνου, οι επιστήμονες καλλιεργούν καρκινικά κύτταρα στο εργαστήριο, και μετά ρίχνουν διαλύματα διαφόρων συγκεντρώσεων σε SOD πάνω στα κύτταρα αυτά. Παρατηρώντας με το μικροσκόπιο, οι επιστήμονες βλέπουν έκπληκτοι τα καρκινικά κύτταρα να απενεργοποιούνται και να πεθαίνουν σταδιακά!!!

Ποιός έχει το περισσότερο Υπεροξείδιο της δισμουτάσης;

Μεταξύ όλων των ζωντανών οργανισμών, ο άνθρωπος έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε SOD. Συνεπώς, θεωρητικά, μπορούμε να ζήσουμε τουλάχιστον 125 χρόνια όσον αφορά αυτόν τον παράγοντα. Στην πράξη όμως, μέχρι να φτάσετε τα 40, το Υπεροξείδιο της Δισμουτάσης σας έχει μείνει μόνο το μισό. Αυτό συμβαίνει επειδή το χρησιμοποιεί ο οργανισμός σας για να καταπολεμήσει διάφορους μολυσματικούς παράγοντες του περιβάλλοντος, όπως :

Μόλυνση του αέρα
Μόλυνση του νερού
Μόλυνση από ηλεκτρομαγνητικά πεδία
Το άγχος στην εργασία, η κακή διατροφή και ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργούν επίσης πολύ οξειδωτικό σοκ που βλάπτει το σώμα σας. Έτσι, θα έχετε εξαντλήσει τα αποθέματά σας σε SOD πολύ προτού φτάσετε τα 100.

Τα μειωμένα επίπεδα του SOD είναι ένας από τους λόγους της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας μετά την ηλικία των 40 ετών. Στα 20 και στα 30 μας, δεν νιώθουμε διαφορές στη γενική κατάσταση της υγείας μας. Μόλις μπούμε στα 40, κάποια προβλήματα υγείας αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους, και σταδιακά πολλαπλασιάζονται όσο περνούν τα χρόνια, συνήθως με αυξανόμενο ρυθμό.

Picture1Υπεροξείδιο της Δισμουτάσης στο Γανόδερμα

Μολαταύτα, καταναλώνοντας συστηματικά το βότανο Γανόδερμα μπορείτε να διατηρήσετε το επίπεδο του SOD στο σώμα σας σε ικανοποιητικό βαθμό για περισσότερο χρόνο. Αυτό θα σας βοηθάει να αμυνθείτε κατά της επίθεσης από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, που αποδεδειγμένα προκαλούν μια μεγάλη σειρά κοινών ασθενειών, περιλαμβανομένου και του καρκίνου.

Βάζοντας το Γανόδερμα στη ζωή σας, το επιπλέον υπεροξείδιο της δισμουτάσης που προσλαμβάνετε σίγουρα θα σας βοηθά να υποστηρίξετε το σώμα σας καθώς μεγαλώνετε και να επιβραδύνετε τη γήρανση του οργανισμού σας.