Πληροφορίες για το Γανόδερμα

Τί είναι το γανόδερμα

Το γανόδερμα είναι ανώτερη τροφή. Στην πραγματικότητα είναι Υπερτροφή. Το ganoderma lucidum είναι ένα μανιτάρι, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Κίνα ως θεραπευτικό ίαμα, του οποίου η χρήση μέχρι πρόσφατα ήταν δυνατή μόνο στις ανώτατες κοινωνικές τάξεις. Διαπιστωμένα το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να εξασφαλίσουν την νεότητα και την μακροζωΐα. Η λέξη «γανόδερμα» προέρχεται από την ελληνική «γάνος» που σημαίνει λαμπερός και δέρμα, δηλαδή λαμπερό δέρμα. Αναφέρεται ως Lingzhi στην κινεζική φαρμακολογία (Shennong Materia Medica, 2000Π.Χ.) και ως Reishi στα ιαπωνικά.

Το γανόδερμα ανήκει στην κατηγορία των προσαρμογόνων βοτάνων, δηλαδή των βοτάνων που προσαρμόζουν τη δράση τους σε κάθε οργανισμό ξεχωριστά και τον ενισχύουν, δίνοντάς του αυτό που έχει ανάγκη τη στιγμή εκείνη. Με πάνω από 400 θεραπευτικά ενεργά συστατικά, χωρίς τοξικότητα και ανεπιθύμητες παρενέργειες, το γανόδερμα ενδείκνυται για πρόληψη, αντιγήρανση, αποτοξίνωση σε κυτταρικό επίπεδο αλλά και ενίσχυση του οργανισμού.

Ιδιότητες του γανοδέρματος

Το γανόδερμα πρώτα από όλα βοηθά την εξομάλυση της κυκλοφορίας του αίματος, ώστε να μεταφέρονται στον οργανισμό μέσω αυτού τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο. Μέσα στην πληθώρα των θρεπτικών συστατικών του, η ποιότητα των πολυσαχκαριτών, τα τριτερπενίδια, η αδενοσίνη και το οργανικό γερμάνιο έχουν τη μεγαλύτερη δραστικότητα. Υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν ότι με την λήψη γανοδέρματος αφενός αποτοξινώνεται ο οργανισμός αφετέρου ενδυνάμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο τρόπος που συλλέγονται οι συγκεκριμμένες ποικιλίες του μανιταριού σε συνδυαμό με την τεχνολογία επεξεργασίας του, συνιστούν τη δράση του γανοδέρματος σε κυτταρικό επίπεδο.

Επεξεργασία γανοδέρματος από την DXN

Το γανόδερμα της DXN παρασκευάζεται από 6 ποικιλίες γανοδέρματος, τις πιο ιαματικές. Προωθεί λοιπόν για την ταχύτερη βελτίωση της υγείας, τους δύο τύπους γανοδέρματος: το Reishi δηλαδή το γανόδερμα ωρίμανσης 90 ημερών και το Ganocelium, το μυκήλιο, δηλαδή το γανόδερμα ωρίμανσης 18 ημερών. Η DXN καλλιεργεί το γανόδερμα και παραδίδει 100% οργανικό πιστοποιημένο, αγνό γανόδερμα. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την εξαγωγή του εκχυλίσματος είναι η ψύξη του μανιταριού και όχι οι υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που σημαίνει ότι το γανόδερμα δεν έχει υποστεί αλλοιώσεις κατά την επεξεργασία του.

Γανοθεραπεία

Γανοθεραπεία είναι η νέα επιστήμη της μακροζωίας. Αφορά την ίαση με βάση το μανιτάρι γανόδερμα. Πλέον, οι γανοθεραπευτές, χρησιμοποιούν και κάποια άλλα δραστικά βότανα σε συνδυασμό με το γανόδερμα, όπως τη σπιρουλίνα, το cordyceps, το cordypine, το lion’s mane (hericium erinaceus), και το morinzhi (χυμός νόνι), προκειμένου να έχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Ποια είναι τα στάδια της γανοθεραπείας, όσο αφορά στο γανόδερμα?
Αρχικά εντοπίζει τις τοξίνες και τις όποιες δυσλειτουργίες. Αυτή η φάση συνήθως λειτουργεί για 6 εβδομάδες.
Στη συνέχεια καθαρίζει τις τοξίνες. Η αποτοξίνωση διαρκεί 3 με 8 εβδομάδες.
Ρυθμίζει τις λειτουργίες του οργανισμού ώστε να λειτουργεί σε φυσιολογικά επίπεδα. Η διαδικασία αυτής της ρύθμισης χρονικά μπορεί να διαρκέσει από 1 μέχρι 12 μήνες.
Επιδιορθώνει, ανοδομεί και ενεργοποιεί τις λειτουργίες του οργανισμού, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Η διαδικασία της αναδόμησης μπορεί να διαρκέσει από 6 μέχρι 24 μήνες.
Ανανεώνει οξυγονώνοντας τα κύτταρα. Με αυτό τον τρόπο καθυστερεί την γήρανση και ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 1 έως και 3 χρόνια.

Δοσολογία γανοδέρματος:
Το γανόδερμα της DXN έχει πιστοποιήσεις από έγκυρους οργανισμούς διεθνώς και φυσικά έχει την γνωστοποίηση από τον Ε.Ο.Φ. Στις οδηγίες, στις οποίες παραμπέμπει ο Ε.Ο.Φ, και οι οποίες είναι αναγραμμένες σε κάθε συσκευασία, ορίζεται ως δοσολογία οι 2 με 3 κάψουλες την ημέρα, ξεκινώντας την πρώτη εβδομάδα με 1 κάψουλα ημερησίως. Από εκεί και πέρα επειδή κάθε οργανισμός είναι μοναδικός, ειδικά όταν υπάρχει κάποια πάθηση, η δοσολογία δίδεται επίσημα από τους ιατρούς και γανοθεραπευτές της DXN.

Ιδιότητες του γανοδέρματος

Το γανόδερμα πρώτα από όλα βοηθά την εξομάλυση της κυκλοφορίας του αίματος, ώστε να μεταφέρονται στον οργανισμό μέσω αυτού τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο. Μέσα στην πληθώρα των θρεπτικών συστατικών του, η ποιότητα των πολυσαχκαριτών, τα τριτερπενίδια, η αδενοσίνη και το οργανικό γερμάνιο έχουν τη μεγαλύτερη δραστικότητα. Υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν ότι με την λήψη γανοδέρματος αφενός αποτοξινώνεται ο οργανισμός αφετέρου ενδυνάμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο τρόπος που συλλέγονται οι συγκεκριμμένες ποικιλίες του μανιταριού σε συνδυαμό με την τεχνολογία επεξεργασίας του, συνιστούν τη δράση του γανοδέρματος σε κυτταρικό επίπεδο.

Καλλιέργειες γανοδέρματος
Η φάρμα της DXN καταλαμβάνει μια έκταση 700 στρεμμάτων. Είναι η μεγαλύτερη φάρμα του είδους της στη Μαλαισία και η πρώτη που παρέλαβε πιστοποιητικό MS ISO 14001:2004 τον Ιούλιο του 2000.
Όλες οι δραστηριότητες της DXN που σχετίζονται με την καλλιέργεια του μανιταριού γανόδερμα, τη σπιρουλίνα, το cordyceps, το lion’s mane, και το νόνι (morinzhi) είναι 100% βιολογικές και πληρούν τις προδιαγραφές του προτύπου.
Οι φάρμες γανοδέρματος της DXN βρίσκονται μακριά από πυκνοκατοικημένες και από μολυσμένες περιοχές. Στις βιολογικές καλλιέργειες:
Δεν χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα, εντομοκτόνα και ορμόνες.
1.000.000 τεμάχια γανόδερμα παράγονται από ένα και μοναδικό ύψιστης ποιότητας μύκητα. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η αναπαραγωγή του γανοδέρματος γίνεται με βάση τον ιστό του μανιταριού και όχι τα σπόρια. Αύτο σημαίνει ότι τα νέα γανοδέρματα που παράγονται έχουν τις ίδιες ιδιότητες αλλά και την ίδια μορφή με το μητρικό.
Το γανόδερμα θρέφεται με υλικά υψηλής ποιότητας, όπως πίτουρο ρυζιού, αναποφλοίωτο ρύζι, φλοιό δέντρων και άλλα οργανικά υλικά.
Η υλοποίηση γίνεται στο κατάλληλο κλίμα: θερμό και υγρό περιβάλλον, με θερμοκρασίες μεταξύ 26oC και 27oC.
Χρησιμοποιείται καθαρό νερό με pH που διατηρείται συνεχώς μεταξύ 7.0 και 7.9 βαθμών.
Γίνεται χρήση υψηλής τεχνολογίας για την αποφυγή της διάχυσης ανεπιθύμητων συστατικών στο γανόδερμα

Μελέτες για τη δράση του γανoδέρματος:
To Ganoderma lucidum (Reishi) στη θεραπεία του καρκίνου. Sliva D. Εργαστήριο Έρευνας για τον Καρκίνο,Ινστιτούτο Ερευνών Methodist, Indianapolis, IN 46202, ΗΠΑ
Πράσινα Αντικαρκινικά Φάρμακα – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Χημείας 6.10.16
Πώς επιδρά το γανόδερμα σε σχέση με την τελομεράση : Telomerase associated apoptotic events by mushroom – Ganoderma Lucidum – John W.M. Yuen1, Mayur Danny I. Gohel1, and Doris Wai-Ting Au2

Πηγές για το γανόδερμα:
http://www.cancermonthly.com/iNP/view.asp?ID=292
http://www.cancermonthly.com/iNP/view.asp?ID=245
http://www.emedi.gr/427/ganoderma-kai-prolhpsh-astheneiwn
http://www.integrativepractitioner.com/article_ektid14916.aspx
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=ganoderma%20lucidum
http://www.cancure.org/ganoderma.htm