Ιγμορίτιδα – Μαύρο Κύμινο

Γανοθεραπεία – Απώλεια βάρους
13/07/2017
Εμμηνόπαυση και αντιμετώπιση
11/06/2018

Ιγμορίτιδα – Πως μπορεί το Μαύρο Κύμινο να βοηθήσει?

Η ιγμορίτιδα ως πάθηση είναι στην πραγματικότητα η φλεγμονή των παραρρινίων κόλπων κατά την οποία οι μικροί αγωγοί που συνδέουν τα ιγμόρεια με τη μύτη έχουν αποφραχθεί. Η ιγμορίτιδα είναι μια συχνή πάθηση και ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού όπως για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζονται κάθε χρόνο, περισσότερες από 24 εκατομμύρια περιπτώσεις.

Συμπτώματα Ιγμορίτιδας

Τα συμπτώματα της ιγμορίτιδας είναι συνήθως πόνος στο πρόσωπο, το μέτωπο, την άνω γνάθο και ανάμεσα στα μάτια, πόνος στο αυτί, σφύξιμο του προσώπου, ζάλη, πονόλαιμος, κόπωση, δυσκολία στην αναπνοή από τη μύτη, δυσοσμία του στόματος, μειωμένη αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης.
Η οξεία ιγμορίτιδα που διαρκεί από 7 έως και 10 ημέρες είναι συνήθως ιογενούς προέλευσης, και προκαλείται από τη γρίπη, ενώ η βακτηριακή ιγμορίτιδα είναι πιο επίμονη .  Η χρόνια ιγμορίτιδα μπορεί να διαρκέσει και πάνω από 12 εβδομάδες.

Αιτίες της Ιγμορίτιδας

Η Ιγμορίτιδα συνήθως επέρχεται ως πάθηση μετά από:

  • Αλεργική ρινίτιδα
  • Πολύποδες της μύτης
  • Ιούς
  • Βακτήρια
  • Μύκητες
  • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
  • Στραβό διάφραγμα

Μαύρο κύμινο (Black cumin) ή Μελάνθιον και ιγμορίτιδα

To Μαύρο Κύμινο (Nigela Sativa) ή αλλιώς το λάδι των Φαραώ παρουσιάζει εκπληκτικές ιαματικές ιδιότητες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.  Σύμφωνα με μελέτες , το μαύρο Κύμινο βοηθά στην αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας και κατ’ επέκταση της ιγμορίτιδας δρώντας ως ισχυρός αντιφλεγμονώδης , αντιβακτηριακός, αντιικός, αντιμυκητικός και αντιαλλεργικός παράγοντας καθώς η ιγμορίτιδα δημιουργείται κατά βάση από ιούς και βακτήρια. Συγκεκριμένα, ένα από τα πιο ισχυρά συστατικά του μαύρου κυμίνου, η θυμόλη, έχει ισχυρή αντιμυκητιασική και αντισυπτική δράση. Σε συνδυαμό με το μαύρο πιπέρι, το μαύρο κύμινο δίνει επιπλέον αντιβακτηριδιακή προστασία και βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

 

Επιπλέον πληροφορίες για τις ιδιότητες και τα οφέλη του Μαύρου Κύμινου μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Αποκτήστε Σήμερα 90 Κάψουλες Μαύρου Κυμίνου ενισχυμένο με Μαύρο Πιπέρι

100% Βιολογικό Πιστοποιημένο Μαύρο Κύμινο, με Γνωστοποίηση Ε.Ο.Φ

Τηλεφωνικές Παραγγελίες: Καλέστε μας στο 693.22.32.523

Ώρες επικοινωνίας: 10.00 π.μ έως 8.00 μ.μ

Πηγές:

Ιατροπαίδεια
Βικιπαίδεια
https://www.karger.com/Article/Abstract/285289
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1745-4514.2011.00567.x/full
http://www.queen.gr/well-being/diatrofh-diaites/story/109101/den-dinei-mono-geysi-ta-7-eyergetika-ofeli-toy-mayroy-piperioy-stin-ygeia-soy
https://www.kevaind.org/download/Nigella%20Sativa%20for%20Thyroid.pdf