Μαύρο Κύμινο

ΓΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – Η νέα επιστήμη της Υγείας
26/06/2017
Roselle Ιδιότητες
26/06/2017

Μαύρο Κύμινο Ενισχυμένο – Black Cumin Plus – Το προσαρμογόνο βότανο

Το περίφημο Μαύρο Κύμινο, που έχει ονομαστεί ως «ο ευλογημένος σπόρος» και ως «το μυστικό των Φαραώ» είναι ήδη γνωστό για τις ιαματικές του ιδιότητες στον Δυτικό Κόσμο. Το Μαύρο Κύμινο, που είναι στην πραγματικότητα το φυτό Nigella Sativa, εκτιμάται 4000 ετών. Χρησιμοποιούνταν από την Βασίλισσα Κλεοπάτρα της Αιγύπτου, λόγω των ιδιοτήτων του στην υγεία και στην ομορφιά και από θεραπευτές της Aνατολής, από όπου και προέρχεται η χαρακτηριστικότερη περιγραφή για το Μαύρο Κύμινο:

«Το Μαύρο Κύμινο θεραπεύει τα πάντα εκτός από το θάνατο» Φαραώ

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το λάδι του Μαύρου Κυμίνου βρέθηκε σε τάφο του Τουταγχαμών και άλλων Φαραώ και γι’ αυτό ονομάζεται και « λάδι των Φαραώ».

Ας έρθουμε όμως και στα δικά μας χωρικά ύδατα……..

Ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης, χρησιμοποιούσε το Μαύρο Κύμινο για τις ηπατικές και πεπτικές διαταραχές. Ο Διοσκουρίδης, ο ΄Ελληνας «πατέρας» της Φαρμακευτικής Επιστήμης το χρησιμοποιούσε για τους πονοκεφάλους, την ρινική συμφόρηση, τον πονόδοντο και τα εντερικά παράσιτα.

Το Μαύρο κύμινο ανήκει στην ομάδα των προσαρμογόνων βοτάνων που σημαίνει ότι δίνει στον οργανισμό αυτό που έχει ανάγκη την συγκεκριμένη στιγμή, ρυθμιστικά. Γενικότερα, τα προσαρμογόνα βότανα είναι τα πιο ασφαλή καθώς, τα θρεπτικά συστατικά τους που δεν χρειάζεται ο οργανισμός αποβάλλονται μέσω της ούρησης, της αφόδευσης, του ιδρώτα και της βλέννας.

Αποκτήστε Σήμερα 90 Κάψουλες Μαύρο Κύμινο

100% Βιολογικό Πιστοποιημένο Μαύρο Κύμινο, με Γνωστοποίηση Ε.Ο.Φ

Τηλεφωνικές Παραγγελίες: Καλέστε μας στο 693.22.32.523

Ώρες επικοινωνίας: 10.00 π.μ έως 8.00 μ.μ

Θρεπτικά συστατικά Μαύρου Κυμίνου

To Μαύρο Κύμινο περιέχει πάνω από 100 θρεπτικά συστατικά όπως βιτανίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, τα λιπαρά οξέα Ω6 και Ω3 που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Τα βασικότερα όμως συστατικά του είναι η θυμόλη και η θυνοκυνόνη.

Ειλικρινά, εγώ η ίδια που “προωθώ” την γανοθεραπεία, ως υπεύθυνη πωλήσεων, και ακούγοντας τα θεαματικά αποτελέσματα της γανοθεραπείας από εμπειρίες πελατών μου αλλά και συνεργατών μου σε διάφορες παθήσεις, ποτέ δεν είχα τόσο μεγάλη “πραγματικότητα” με την γανοθεραπεία μέχρι πριν από 1 μήνα!

Θυμόλη

Έχει αποδειχθεί ότι η θυμόλη έχει ισχυρή αντιμυκητιασική και αντισυπτική δράση. Παραδείγματα μυκήτων τους οποίους μπορεί να αναστείλει αποτελεσματικά είναι είδη των γενών Aspergillus, Penicillium, Trichoderma, Cladosporium και Epidermophyton. Επιπρόσθετα, η θυμόλη έχει αποδεδειγμένη αντιβακτηριδιακή δράση. Κάποια από τα βακτήρια που αναστέλλει είναι οι Staphylococcus aureus, Escherichia coli και Pseudomonas aeruginosa. Η θυμόλη έχει επίσης, αντιοξειδωτική δράση. Εργαστηριακά πειράματα έδειξαν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες καθώς και επουλωτική δράση της θυμόλης επί των τραυμάτων. Η θυμόλη έχει επιπλέον ιδιότητες εκκριματολυτικές, αποχρεμπτικές και αντιβηχικές.

Θυμοκυνόνη

Η θυμοκυνόνη είναι το πιο άφθονο συστατικό που υπάρχει στους μαύρους σπόρους του Μαύρου Κυμίνου. Έχει μεγάλη διατροφική αξία και αποτελεί χημειοαποτρεπτικό παράγοντα, ελαχιστοποιώντας τις παρενέργειες της χειμειοθεραπείας. Σε έρευνα που έγινε για τις επιπτώσεις τις θυμοκυνόνης σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα του παχέως εντέρου βρέθηκε τελικά ότι αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η θυμοκυνόνη είναι αντινεοπλασματική (αντικαρκινική) και προ-αποπτωτική (αποβάλλει τα “ελλατωματικά” κύτταρα πριν αυτά εξελιχθούν σε νεοπλασία) κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το Μαύρο Κύμινο βοηθά:

 • Στην ενίσχυση του Ανοσοποιητικού Συστήματος
 • Στον Διαβήτη
 • Στη Νευροδερματίτιδα
 • Στις Γαστρεντερικές παθήσεις
 • Στους Μύκητες (Candida Albicans)σώμα
 • Στο E- Coli (βακτήριο)
 • τον Βήχα, το Κρύωμα, τη Γρίπη
 • Στις παθήσεις του Συκωτιού και της Χοληδόχου Κύστης
 • Στους Πόνους από Ρευματισμούς και Αρθρίτιδα
 • Στους Τραυματισμούς
 • Στους Κολικούς στα μωρά
 • Στην Ιγμορίτιδα
 • Στην Έλειψη Συγκέντρωσης
 • Στην Αίσθηση Εξάντλησης
 • Στην Υπέρταση

Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι το Μαύρο Κύμινο έχει ιδιότητες αναλγητικού, αντιφλεγμονώδους, είναι αντιοξειδωτικό, αντιβακτηριδιακό, αντιπυρετικό, ρυθμιστής του ανοσοποιητικού συστήματος, αντισπαστικό, αντικαρκινικό, καθαρτικό, ρυθμιστής της πιέσεως του αίματος, διουρητικό, εμμηναγωγό, γαλακταγωγό, εφιδρωτικό, λιποδιαλυτικό, φυσικό καθαρτικό του εντέρου και ενδυναμωτής των θυλακίων των τριχών της κεφαλής.

Το ενισχυμένο Μαύρο Κύμινο ή Black Cumin Plus, της DXN, εκτός από τους σπόρους Nigella Sativa, περιέχει Μαύρο Πιπέρι και Γαρύφαλλο.

To Μαύρο Πιπέρι έχει ιδιότητες Αντιοξειδωτικες, βοηθά στην πέψη, μειώνει τις στομαχικές διαταραχές, είναι διουρητικό και λιποδιαλυτικό.

Το Γαρύφαλλο βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας και του μετεωρισμού, της ναυτίας και των εμμέτων (ως άφυσο, χωνευτικό, καταπραϋντικό, αντισπασμωδικό), της αρθρίτιδας και μυαλγίας (ως τονωτικό της αιματικής κυκλοφορίας και αντισπασμωδικό), της ελμινθίανσης (ως παρασιτοκτόνο, βακτηριοκτόνο και αναισθητικό. Επίσης βοηθά την αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος, βοηθά στους πονόδοντους και στις ημικρανίες, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες (αντικαρκινικές, αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αποχρεμπτικές επιδράσεις με ενδείξεις όπως παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού από απλό βήχα, πονόλαιμο και συνάχι έως την ιγμορίτιδα, τη βρογχίτιδα και το άσθμα), τροφικές δηλητηριάσεις, μυκητιάσεις των ποδιών, δερματικές πληγές, δερματικές παθήσεις όπως ακμή. Το γαρίφαλο επίσης πιστεύεται ότι σταθεροποιεί το σάκχαρο του αίματος, έχει αντι-υπερτασική δράση και εμποδίζει τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων προστατεύοντας από μεταβολικές και καρδιαγγειακές παθήσεις. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιείται επίσης σε περιπτώσεις πρόωρης εκσπερμάτισης και θεωρείται ότι αποτοξινώνει το αίμα.

Αποκτήστε Σήμερα 90 Κάψουλες Μαύρο Κύμινο

100% Βιολογικό Πιστοποιημένο Μαύρο Κύμινο, με Γνωστοποίηση Ε.Ο.Φ

Τηλεφωνικές Παραγγελίες: Καλέστε μας στο 693.22.32.523

Ώρες επικοινωνίας: 10.00 π.μ έως 8.00 μ.μ

Πηγές:
Βικιπαιδεια
Pubmed.org
http://therapeftis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_38.html
http://www.clickatlife.gr/diatrofi/story/27113